Ivar Stokkereit 2
Ivar Stokkereit, fagsjef hos Barneombudet

Bli kjent med Ivar, vår nye fagsjef

Fortell litt om deg selv og erfaringen din?

Jeg er utdannet jurist ved Universitet i Oslo, og har siden jeg var ferdig der jobbet i ulike frivillige og ideelle organisasjoner som Røde Kors, UNICEF Norge og Norsk Forbund for Utviklingshemmede. Felles for alt er at jeg har fått lov til å jobbe med tema og saker som engasjerer og motiverer meg, som barns rettigheter og det å sikre alle menneskers rett til å få dekket grunnleggende behov.

Hvorfor søkte du på stillingen som fagsjef i Barneombudet?

Først og fremst fordi stillingen som fagsjef hos Barneombudet fremstår som utrolig spennende, motiverende og utviklende. Det å få lov til å jobbe med så dyktige kollegaer med et så spennende mandat som Barneombudet har var noe jeg bare måtte søke på.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg nå?

En uke hos Barneombudet er aldri helt lik. Men felles for de fleste uker er at vi har gode faglige diskusjoner om aktuelle tema, vi har møter med fagpersoner, barn og unge eller andre som kan gi oss innsikt i de områdene vi jobber med, og at vi jobber med å overbevise beslutningstakere om hva vi mener må gjøres for å sikre at alle barn får ivaretatt sine rettigheter.

Hva ser du frem til ved å jobbe hos Barneombudet?

Jeg gleder meg både til å jobbe med barnefaglige spørsmål, og til å jobbe med å sikre at Barneombudet blir så bra som det kan bli.

Kan du nevne tre ting du synes virker spesielt bra med å jobbe hos Barneombudet?

Først og fremst menneskene som jobber her, så er det jo mandatet vårt som sier at vi skal fremme barns interesser i samfunnet, og muligheten til å lære mer om hva barn og unge selv mener skal til for at deres rettigheter ivaretas.

Hva holder du på med på fritiden?

Jeg bruker nok mye tid på fotball. Jeg ser en del, forsøke å spille litt selv og bruker mye tid på å trene lagene til barna mine. Ellers er jeg veldig glad i musikk og går mye på konserter.

Hva gleder du deg mest til det kommende året?

I jobbsammenheng gleder jeg meg til å lære mer om alt det arbeidet vi gjør og til å kunne bidra inn i dette. Ellers håper jeg vi får et pandemifritt år, hvor vi kan feire bursdager og gå på besøk når vi vil.

Til slutt, hvordan vil du selge inn Barneombudet til en potensiell fremtidig kollega?

Når du jobber hos Barneombudet får du jobbe sammen med de fremste ekspertene på barns rettigheter og behov i Norge. Her blir man del av et fantastisk fagfellesskap hvor vi diskuterer mye, støtter og hjelper hverandre, for at vi skal kunne gjøre en best mulig jobb for å fremme barns interesser i samfunnet. Så dette er et kinderegg av muligheter, utfordringer og læring.

Tre raske fakta

  • 1 Jeg har jobbet som jurist i en liten kenyansk kommune
  • 2 Som sunnmøring er jeg glad i å gå i fjellet
  • 3 Ganske god til å spille på munnharpe

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev