Lise K Raffelsen Hope
− Jeg har i alle år jobbet enten direkte med eller for barn og unge. For meg er det ikke noe som er mer meningsfullt enn å kunne jobbe for at barn og unge skal ha en god oppvekst, sier seniorrådgiver Lise K. Raffelsen Hope.

Lise, fagrådgiver innen helse

Kan du fortelle litt om hva du har gjort før du begynte hos Barneombudet?

Jeg har en ganske variert bakgrunn. Opprinnelig er jeg barnehagelærer og har naturligvis jobbet mange år i barnehage. Jeg startet som praktikant, senere avdelingsleder og styrer. Senere tok jeg profesjonsstudiet i pedagogisk-psykologisk rådgivning. Etter det har jeg jobbet som pedagogisk-psykologisk rådgiver (PP-rådgiver), terapeut og som leder for et pedagogisk psykologisk kontor.

Hvorfor søkte du denne jobben?

Jeg har i alle år jobbet enten direkte med eller for barn og unge. For meg er det ikke noe som er mer meningsfullt enn å kunne jobbe for at barn og unge skal ha en god oppvekst.

Barneombudet har alltid hatt en klar stemme i arbeidet for å ivareta barns rettigheter i samfunnet. Og det har jeg fulgt med på opp igjennom årene. Det å kunne få bidra inn i dette arbeidet motiverte meg veldig til å søke på denne jobben.

Hvordan var det å starte i ny jobb hos Barneombudet?

Det var helt supert! Her blir man tatt så godt imot. Det er mye nytt som skal læres når en begynner hos Barneombudet, men ingen fare med så dyktige medarbeidere som velvillig deler av sin kunnskap og sine erfaringer.

For de som ikke er så godt kjent med oss, hvordan vil du beskrive Barneombudet ?

Vi jobber for at barns interesser og rettigheter skal bli ivaretatt. Da må vi, på ulike måter, følge med på hvordan oppvekstsvilkårene er og hvordan de utvikler seg. Det gir oss et grunnlag for å kunne påvirke politikere og myndigheter.

Ett av Barneombudets satsingsområder er psykisk helse, og det er det feltet jeg jobber mest innenfor. Vi jobber for eksempel med prosjekter der vi er ute og snakker med barn og unge om deres erfaringer, og hvilke råd de eventuelt har å gi. Det er veldig nyttig for oss.

Barneombudet har nylig lansert rapport om psykisk helsehjelp til barn og unge i kommunene. Her kan du se våre fagrapporter.

Hva er det mest spennende med jobben din?

Det å kunne bidra til at barn og unges stemmer blir hørt og at deres interesser blir ivaretatt. Variasjonen i hvordan vi gjør dette er spennende. Vi jobber med ulike former for politisk påvirkningsarbeid, med å forberede innlegg, holde foredrag og med ulike prosjekter – da er det ekstra spennende å få snakke med barn og unge selv om hvilke erfaringer de har og hvilke råd de har til oss.

Kan du beskrive kollegaene dine med tre ord?

Superhyggelige, hjelpsomme og dyktige.

Hva får du som ansatt mulighet til å være med på?

Som fagrådgiver får du mulighet til å svare på høringer, dra på Stortinget, snakke med myndighetene og politikere, delta på kurs og arrangementer, holde foredrag, snakke med barn og unge, og jobbe med store og små prosjekter.

Tre raske fakta

  • 1 Jeg elsker å gå på kino – går hver uke (nesten da)
  • 2 Vann er mitt element – å svømme, både i klor- og i saltvann gir stor glede!
  • 3 Jeg har veldig lett for å kjøre med bort. Takk og pris for at GPS er oppfunnet!

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev