Ansatte i møte hos Barneombudet

Vår arbeidsplass

Hos oss får du utfordrende arbeidsoppgaver, faglig sterke kollegaer og en unik mulighet til å jobbe med barn og unges rettigheter.

Her kan du finne mer om ledige stillinger, hvordan det er å jobbe hos oss og forslag til tema til masteroppgaver.

Barneombudet skal fremme barns interesser i samfunnet og følge med på utviklingen av barns oppvekstkår. Vi skal spesielt følge med på at barns interesser blir ivaretatt i lovgivningen og at Norge overholder FNs barnekonvensjon.

Vi ønsker å være en raus og familievennlig arbeidsplass, med rom for faglig initiativ og utvikling for den enkelte. Hos oss får du varierte og spennende oppgaver, med stor verdi for samfunnet og gode muligheter for å påvirke politikkutforming på fagområdene vi jobber med.

Vi arbeider mye på tvers av avdelingene, og er opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø. Les mer om dette her.

 • Arbeidshverdagen Les mer+ Lukk-

  Barneombudet holder til i nyoppussede lokaler sentralt i Oslo. Vi sitter i åpent kontorlandskap som gir oss et godt samarbeid på tvers av avdelingene. I tillegg har vi flere stille- og grupperom som brukes aktivt.

  En del av vårt arbeidsmiljø skapes i de sosiale sonene. Her har vi et flott kjøkken med mulighet for å ta seg en hyggelig kaffeprat eller lage en god lunsj. Vi nyter ofte en kaffekopp eller to!

  En arbeidsuke består av fellesmøter for alle ansatte og fagmøter med fagrådgivere og kommunikasjon. Her deler vi informasjon og sørger for å holde hverandre oppdatert på viktige prosesser vi må følge med på.

  Vi arbeider både selvstendig og sammen. Vår arbeidshverdag er variert. Noen dager har vi møter med organisasjoner, forskere, politikere eller myndigheter. Noen dager arbeider vi selvstendig med høringsuttalelse på forslag til endringer i lovverk eller skriver innspill til offentlig nedsatte utvalg. Andre dager holder vi foredrag eller svarer på spørsmål fra media. Ingen dag er helt lik.

  Som arbeidsgiver synes vi det er viktig å gi våre ansatte mulighet til å forme sin egen arbeidshverdag. Vi har som statlig virksomhet fleksibel arbeidstid og sommertid fra 15. mai til 14. september. I tillegg har vi treningsrom og mulighet for trening i arbeidstiden.

 • Kompetanseutvikling Les mer+ Lukk-

  Vi er opptatt av at våre ansatte skal være faglig sterke og oppdaterte innenfor sine felt. Det innebærer at hver medarbeider hos Barneombudet får gode muligheter til kompetanseutvikling. Vi utvikler i tillegg en felles kompetanseplan for kontoret. Kanskje trenger vi å bli bedre på metoder for barns medvirkning? Kanskje trenger vi å jobbe bedre med saksbehandlingssystemet vårt? Den felles kompetanseutviklingen skal gjøre oss alle i stand til å utføre oppgavene våre på best mulig måte.

  Hos Barneombudet ser vi verdien av å jobbe på et lag som spiller hverandre gode. Vi deler kunnskap vi sitter inne med og arbeider på tvers i prosjekter og innsatsområder. Vi mener dette gjør vårt arbeid mer spennende og gir bedre konklusjoner og anbefalinger.

 • Samfunnsverdi Les mer+ Lukk-

  Å arbeide hos Barneombudet gir deg en unik mulighet til å være med der det skjer. Vi arbeider med de store og viktige prosessene som former barns hverdag i Norge og sitter tett på der beslutningene tas. I tillegg får du en unik mulighet til å møte spennende mennesker rundt om i Norge, ikke minst barn og unge.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev