- Sårbare barn er også sårbare i sosiale medier

Barneombud Inga Bejer Engh

A-magasinet hadde i helgen et oppslag om ungdom som deler rus, sex og selvskading på Snapchat. Flere av ungdommene har titusenvis av følgere som en heiagjeng.

Barneombud Inga Bejer Engh mener dette er rystende lesing.

– Sårbare barn er også sårbare i sosiale medier. Hvordan disse skal beskyttes, er noe regjeringen nå må ta tak i. Det er alvorlig det som blir avdekket. Vi kan ikke lenger la dem være alene på nett, sier hun til Aftenposten.

Viktig satsingsområde for Barneombudet

En tryggere digital hverdag for barn og ungdom er ett av hennes satsingsområder som barneombud, med følgende tre mål:

  1. Arbeidet for å sikre barn en trygg digital hverdag skal være godt samordnet
  2. Barn skal ha god nok kompetanse til å ha en trygg, digital hverdag
  3. Barn skal få god hjelp når de opplever negative hendelser digitalt

Hun har blant annet arrangert et større møte med aktuelle organisasjoner og etater. På dette møtet forpliktet alle deltakerne seg til å jobbe for en bedre samordning av tjenester.

Vi trenger mer kunnskap

Til Aftenposten etterlyser barneombudet nå mer kunnskap om hvordan sårbare og utsatte barn og unge opererer på nett.

– Vi har ikke fulgt med i utviklingen, som har gått veldig fort. Myndighetene har ikke fulgt med. Heller ikke foreldre, institusjoner eller de som jobber med barn og unge. Dette må vi gjøre noe med.

– Aftenposten har avdekket et usunt og skadelig miljø på nett. Nå handler det om å få kanalisert det ropet om hjelp til noen som kan være i stand til å hjelpe, sier hun.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev