Barneombudet bekymret for at smittearbeid går utover skolehelsetjenesten

Helseminister Bent Høie har sagt at helsesykepleiere skal skjermes fra koronarelatert arbeid. Nå kan Landsgruppen av helsesykepleiere fortelle til Aftenposten at det ikke er slik.

Dét gjør, ifølge leder for Landsgruppen av helsesykepleiere, at barn og unge vil møte stengte dører hos helsesykepleierne når skolene starter i dag. Det bekymrer Barneombudet.

- Skolehelsetjenesten er en lovpålagt tjeneste som er veldig viktig for barn. Alle barn vi snakker med sier at den har stor betydning for dem. Det er viktig for barna som er i sårbare situasjoner, og særlig nå, fordi flere barn kan komme i sårbare situasjoner under pandemien, sier fungerende barneombud Camilla Kayed til Aftenposten.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen sier til avisen at barn og unge ikke skal måtte betale prisen for økt smitte, og helsebyråd Robert Steen lover at de setter inn en rekke tiltak som vil minste avhengigheten av helsepersonell fra skolehelsetjenesten.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev