Hvem kan du snakke med om koronavirus?

Mange barn og unge er bekymret for koronavirus. Både for det å bli smittet, og for hvordan hverdagen blir annerledes nå som skolen er stengt.

Mange familier må leve tettere sammen enn det de er vant med. Det kan bli mindre direkte kontakt med venner, og mer sosial kontakt digitalt. Dette kan være greit, men kan også føre til at vi blir frustrerte. Du kan få hjelp eller prate med noen hvis du er bekymret eller føler deg utrygg.

– Det er viktig at myndighetene sørger for at de sårbare barna får den hjelpen de trenger og har rett på, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Ung.no har samlet mye informasjon om viruset som er nyttig for barn og ungdom.

Trenger du noen å prate eller chatte med?

Noen barn har det ikke bra hjemme, og nå som skolen er stengt kan det være ekstra vanskelig. Hvis du ikke føler deg trygg hjemme, eller kjenner du noen som ikke er det, så kan du ringe alarmtelefonen til barnevernet på 116 111 hele døgnet.

Les mer om alarmtelefonen her.

Hvis du har spørsmål eller bare trenger noen å prate med om det som plager deg, kan du ringe eller chatte med Kors på Halsen, Kirkens SOS eller Mental helses hjelpetelefon.

Her finner du kontaktinformasjon til disse og flere organisasjoner som passer for ulike situasjoner.

Hva betyr koronaviruset for helsen vår?

Se Helsedirektoratets film for barn og unge om koronaviruset:

Mer om viruset, og råd, på Ung.no

Til foreldre – vanlige spørsmål fra barn og unge (Helsedirektoratet.no)

Blir det for mye snakk?

Det kan bli for mye snakk om koronavirus både hjemme, med venner og i nyhetene på nett og tv.

Vi hos Barneombudet kan forstå at dette kan bli ganske så slitsomt og til og med skremmende for noen barn og unge. Det er derfor lov til å si fra til de voksne dersom dere synes at samtalene i familien handler for mye om viruset og faren for å bli smittet.

Se også denne videoen fra ung.no om helsehjelp under koronasituasjonen:

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev