Advarer mot voldsom video på TikTok

En selvmordsvideo har de siste dagene blitt spredt på sosiale medier. Flere eksperter går nå ut og advarer foreldre og barn, og ber om at man følger med på hva barna får med seg på sosiale medier.

En trygg digital hverdag er ett av satsingsområdene til Barneombudet. Vårt fokus er at barn og unge må lære hva de skal gjøre når de opplever negative ting på sosiale medier.

- Vi oppfordrer alle foreldre om å prate med barna om hva de gjør og ser på nett, spesielt om de utsettes for noe ubehagelig. Skolen må også gi god opplæring i digital dømmekraft. Dette er nå styrket i de nye lærerplanene, og her har skolen og lærerne en viktig oppgave, er budskapet fra Barneombudet.

Noen tar til orde for å forby denne type apper. Dét tror ikke barneombud Inga Bejer Engh er en god løsning.

- Det hjelper ikke å forby appene, man må foreta helt andre grep når man skal trygge barn på nett, sier barneombud Inga Bejer Engh til NRK Dagsrevyen.

Nrk 1
Barneombud Inga Bejer Engh uttaler seg til NRK om videoen.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev