Hør barneombudet i Sommerkvarteret

Inga bejer engh

– Da jeg skjønte at tiltakene som ble satt inn ikke hadde noen sluttdato, da tenkte jeg «Oi, dette kan bli krevende for samfunnet».

Det sier barneombud Inga Bejer Engh til P2s Sommerkvarteret fredag 10. juli. Programmet erstatter P2-programmet Politisk kvarter i sommer.

Denne sommeren møter de personer som hadde viktige roller da Norge ble truffet av korona-krisen i vår.

Hos Barneombudet, som hos de fleste andre, ble hverdagen snudd på hodet da hele staben ble sendt på hjemmekontor. Samtidig ble det raskt klart at barn i sårbare situasjoner kunne få det vanskelig når helsetjenester, skoler og barnehager stengte ned på likt.

– Vi har sett nå at det er utrolig viktig at myndighetene er bevisst på barns rettigheter, og at tiltakene ikke går noe lenger enn det som er nødvendig, understreker Engh.

– Det er også blitt helt tydelig hvor viktig skoler og barnehager er, ikke bare for læring, men for tryggheten til barn. Vi visste det før, men nå har vi to streker under svaret. Gode lærere og gode barnehageansatte er viktige for samfunnet, sier Engh.

Nå ber hun myndighetene, og spesielt koronakommisjonen, om å ta lærdom av de eventuelle feilene man har gjort de siste månedene. På den måten kan vi bli enda bedre rustet ved senere kriser.

Barneombud Inga Bejer Engh og kunnskapsminister Guro Melby på God Morgen Norge.
Barneombud Inga Bejer Engh og kunnskapsminister Guro Melby møttes på God Morgen Norge for å snakke om skolebarna i koronasituasjonen.
Digitalt møte
Barneombud Inga Bejer Engh og seniorrådgiver Kjersti Botnan Larsen holder et digitalt møte.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev