Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022: barns rett til utdanning

Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 20
Samtale mellom barneombud Inga Bejer Engh, Monica Melby-Lervåg, professor ved Institutt for spesialpedagogikk UiO og Ingrid Thunem, styreleder i Unge funksjonshemmede.

− Noen verdier og behov er så viktige for oss som mennesker at de er definert som menneskerettigheter. Retten til utdanning er en av dem. Det sa barneombud Inga Bejer Engh på Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022.

Den niende barnerettighetsdagen ble arrangert den 22. november av Barneombudet, Institutt for privatrett, Institutt for offentlig rett og Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo. Temaet var barns rett til utdanning og utdanningens innhold etter barnekonvensjonens artikkel 28 og 29.

− Under pandemien ble vi minnet på at det ikke bare er utdanningen i seg selv som er viktig, men at skolen også er viktig for barns generelle utvikling, sosiale tilhørighet og psykiske helse, sa Bejer Engh.

Under arrangementet fikk vi spennende innlegg fra ulike fagpersoner om temaer som handlet om skolens juridiske og samfunnsmessige betydning, tilgang til opplæring, innhold i opplæringen og laget rundt eleven.

Se programmet og opptak av innlegg her

Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 14
Elsa Veronica, styremedlem i Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB)
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 5
Tonje Brenna, kunnskapsminister
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 15
Konferansier Rune Gulbrandsen fra Barneombudet og Marie-Lisbet Amundsen, professor ved Institutt for pedagogikk, Universitetet i Sørøst-Norge
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 8
Ivar Frønes, forsker ved NUBU
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 17
Aslak Berntsen Husby, leder av Elevorganisasjonen og Marianne Lindheim, spesialrådgiver i KS, avdeling for Oppvekst, Kultur og Utdanning
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 10
Bjørn Erik Thon, likestillings- og diskrimineringsombud
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 23
Samtale mellom Inga Bejer Engh, barneombud, Monica Melby-Lervåg, professor ved Institutt for spesialpedagogikk UiO og Ingrid Thunem, styreleder i Unge funksjonshemmede.
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 7
Silje S Hasle, seniorrådgiver hos Barneombudet
Lucy Smiths barnerettighetsdag 2022 24
Camilla Herlofsen, førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Universitetet i Agder

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev