- Disse inngripende tiltakene må vare kortest mulig

Ti kommuner har nå "stengt ned" som følge av smitte, og i mange av disse kommunene går tiltakene direkte ut over barn og unge.

- Dette er inngripende tiltak i barns liv og det er viktig at nedstengingen varer så kort som mulig. Myndighetene må kontinuerlig vurdere å lette tiltakene for barn og unge. Jeg forventer at lettelse i tiltak overfor barn og unge settes foran både åpning av kjøpesentre og skjenketillatelser fremover, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Seniorrådgiver Elin Saga Kjørholt deltok på NRK Nyheter i helga for å snakke om dette.Se innslaget med henne her.

- Jeg er alvorlig bekymret for konsekvensene for alle barn og unge om det blir mer hjemmeopplæring, konsekvensene er store for alle barn. Kommunene må derfor sikre at elevene så langt som mulig er fysisk tilstede på skolen og at digital undervisning brukes så lite som mulig. De må ikke gå lenger enn det som er nødvendig ut fra rødt nivå, fortsetter hun.

- Belastningen for særlig ungdomsskole- og videregående elever har vart lenge og konsekvensene for dem er store. Jeg er bekymret for både opplæringen og for deres psykiske helse, avslutter Bejer Engh.

Media kan kontakte Barneombudets pressevakt på 412 67 127 (ikke SMS) for ytterligere kommentarer.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev