Barneombudet står i solidaritet med barna i Ukraina

Sammen med det Europeiske Nettverket for Barneombud (ENOC) er vi dypt bekymret for sikkerheten til barn og unge under invasjonen av Ukraina. ENOC oppfordrer Russland til å umiddelbar trekke ut sine styrker for å beskytte barn og unges liv og helse.

Russland og Ukraina har begge sluttet seg til FNs barnekonvensjon, og landene har dermed forpliktet seg til å sikre barns rettigheter. Med dagens situasjon er det umulig for ukrainske myndigheter å beskytte rettighetene til barn og unge i landet.

Væpnede konflikter bryter med grunnleggende rettighetene for barn og unge; retten til liv, retten til å leve med sin familie, retten til helse og utdanning, retten til beskyttelse mot alle former av vold og retten til å motta humanitær hjelp.

I Norge kan barn og unge oppleve redsel eller bekymring over krigen i Ukraina. Det er derfor viktig at voksne tar dette på alvor. Les om hvordan du kan snakke med barn om krig (Redd Barna).

Barn og unge kan kontakte Kors på halsen på telefon eller chat (14-22) her.

Ukraina nett

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev