Barneombudet i ny og moderne drakt

Barneombud Inga Bejer Engh på operaen
Barneombud Inga Bejer Engh er stolt over å presentere "nye Barneombudet".

Hei, og velkommen til Barneombudet sin helt nye nettside! Vi er stolte over å kunne vise oss frem i en ny og moderne drakt.

På den nye nettsiden er det enklere å finne frem til informasjon om hva Barneombudet gjør for barn og unge, og vi har en bedre og oppdatert oversikt over barn og unges rettigheter.

I tillegg til ny nettside har vi også fått ny logo og en helt ny visuell profil.

Det visuelle uttrykket som Barneombudet har hatt frem til i dag var lite tilpasset dagens digitale virkelighet, og nå var det på høy tid med en fornyelse.

- Vi vet at mange har vært glad i bamsen i riksvåpenet, men den har ikke truffet alle deler av barne- og ungdomsgruppa like godt. Ved å ta bort riksvåpenet understreker vi også vår uavhengighet i større grad, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Helhetlig profil

Det er designbyrået Bielke&Yang som har laget Barneombudets nye profil. Vi har vært opptatt av helheten, og i tillegg til logoen er det også laget et eget typesnitt, illustrasjoner og tatt egne bilder til dette prosjektet.

- Vi har hatt et ønske om å utvikle en gjenkjennelig og engasjerende identitet, samtidig som den dekker de mange behovene som Barneombudet har. Identiteten kan vektes på ulike måter avhengig av hvem Barneombudet kommuniserer til, enten det er i formelle settinger eller på en mer leken måte rettet mot barn og unge. For oss har det vært en utrolig givende prosess, og vi håper den nye visuelle identiteten kan være med på å tydeliggjøre den viktige jobben Barneombudet gjør i årene som kommer, sier partner og designer hos Bielke&Yang, Martin Yang.

Illustrasjonene er laget av Elliot Kruszynski og bildene som nå pryder nettstedet er tatt av Hinda Fahre.

- Sammen med Bielke&Yang har vi nå skapt en profil som er moderne og tidløs, og det er mye lettere for oss å fremstå helhetlig, sier prosjektleder hos Barneombudet, Jonas Bjørkli.

Mulig å kjenne igjen mye

Mye av innholdet fra det gamle nettstedet er med over. Dette gjelder blant annet "Dine rettigheter"-stoffet for barn og unge, publikasjoner, høringssvar med mer. Med en ny oppbygging av nettsiden vil det forhåpentligvis være lettere å finne frem til det stoffet man er interessert i.

Spørretjenesten "Spør Barneombudet" er imidlertid borte. Dette henger sammen med Barneombudets satsingsområde på en tryggere digital hverdag.

- Vi vil det skal bli lettere for barn å få gode svar. Vi har vært én av svært mange som tilbyr slike tjenester for barna. Siden vi i Barneombudet er opptatt av at barn skal ha en trygg og oversiktlig digital hverdag, synes vi dette er uheldig. Barna er bedre tjent med en stor og god tjeneste, sier Bejer Engh, som i den forbindelse viser til ung.no.

Gi beskjed om du finner feil

I en overgangsfase vil man nok oppleve at en del lenker og pekere ikke fungerer. Dersom du har en lenke til en side du ikke finner igjen kan du kontakte Barneombudet på info@barneombudet.no.

Artboard 1 copy 22 2x
Artboard 1 copy 18 2x
Artboard 1 copy 19 2x
Artboard 1 copy 20 2x
Artboard 1 copy 21 2x

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev