Om representantforslag om gjennomgang og avvikling av innsatsstyrt finansiering i spesialisthelsetjeneste

Barneombudet har sendt notat til Helse- og omsorgskomiteen om representantforslag om gjennomgang og avvikling av innsatsstyrt finansiering i spesialisthelsetjenesten.

Barneombudet støtter forslag 1 om en gjennomgang av systemet med innsatsstyrt finansiering i spesialisthelsetjenesten. Bakgrunnen for vår støtte er vår rapport “Jeg skulle hatt BUP i en koffert” - En psykisk helsetjeneste tilpasset barn og unges behov. I rapporten konkluderer vi med at den psykiske helsehjelpen til barn i spesialisthelsetjenesten ikke er god nok. Vi trekker særlig fram mangel på fleksibilitet, behovet for å sikre riktig hjelp for barnas vansker, tidlig utskriving og manglende medvirkning fra barn i behandlingen.

Vi tar ikke stilling til avvikling av systemet før gjennomgangen er gjennomført og vurderingen er gjort. Barneombudet tar heller ikke stilling til forslag 2 og 3.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev