NOU 2017:12 Svikt og svik

Barneombudet krever at det handles – NÅ!

Etter denne rapporten er det ikke lenger rom for tvil – samfunnet svikter de aller mest sårbare barna. Det finnes ingen unnskyldning for at dette skjer i Norge. Det er rystende, og vi skal ikke akseptere det. Det finnes ingen grunn for noen politiker, byråkrat eller ansatt i hjelpetjenestene til ikke å handle nå.

Hvert eneste enkeltmenneske med beslutningsmyndighet – om det er i familien, på skolen, i barnevernet, i kommuneledelsen, i helsetjenesten, i politiet, i det statlige byråkratiet, i regjering eller storting – hvert enkelt menneske sitter med disse barnas liv i sine hender. Etter denne rapporten kan ingen lenger toe sine hender å si at de ikke kunne gjøre en forskjell.

Barna har ventet lenge nok. Nå må det handles.

Høringssvar fra unge voksne eksperter

Barneombudet la til rette for at en gruppe med unge voksne eksperter som selv har vært utsatt for vold og/eller overgrep som barn fikk gi sine innspill til NOU-en. Etter at NOU-en ble publisert har vi også lagt til rette for at gruppa har fått lage sitt eget høringssvar til departementet.

Barneombudet har kun lagt til rette for gruppas møter. Det er medlemmene i gruppa som selv står bak høringssvaret.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev