Forslag til Prop. 222L - tverrfaglig helsekartlegging i barnevernet

Barneombudet leverte tidligere denne måneden høringsinnspill til familie- og kulturkomiteen om Prop 222L Tverrfaglig helsekartlegging i barnevernet.

Vi har lenge jobbet for at barn i barnevernet skal få en tverrfaglig helsekartlegging når de flyttes ut av hjemmet. Vi mener dette vil gi fosterhjem og institusjon langt bedre forutsetninger for å gi barna god omsorg i en ny omsorgsbase. Vi er glad for at departementet har foreslått at dette skal lovfestes, og vi er enige med departementet i mange av proposisjonens forslag. Vi er likevel uenige i departementets forslag om at barneverntjenesten kun skal ha en «plikt til å vurdere» behovet for helsekartlegging.

Barneombudet mener barneverntjenesten må ha en plikt til å henvise alle barn som flyttes ut av hjemmet til en tverrfaglig kartlegging. Dersom det ikke lovfestes en plikt for barneverntjenesten frykter vi at mange barn ikke vil få en tverrfaglig helsekartlegging.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev