Muntlig eksamen våren 2021 bør avlyses også for elever på 10. trinn og Vg3

Barneombudet: jente jobber med lekser og pc/macbook

Kunnskapsdepartementet kunngjorde 8. april 2021 at muntlig eksamen går som vanlig våren 2021 for elever på 10. trinn og Vg3.

Barneombudet er bekymret for konsekvensene av denne beslutningen for elevene og mener at det i 2021 ikke vil være mulig med en rettferdig eksamensordning.

Barneombudet ber kunnskapsministeren om å avlyse også muntlig eksamen for elever på 10. trinn og Vg3 denne våren. Det er fortsatt tid til å snu.

Barneombudet mener at det er viktig å bruke tiden som er igjen av skoleåret 2020/ 2021 til at elevene får så mye opplæring som mulig så de er godt rustet for neste skoleår.

Dette gjelder særlig for elevene på 10. trinn som skal begynne på videregående skole.

Ved å avlyse muntlig eksamen vil tiden som er igjen av skoleåret kunne brukes til å gjøre gode standpunktvurderinger hvor elevene får mulighet til å vise kompetansen sin, og ikke til forberedelse og gjennomføring av muntlig eksamen.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev