Brev til helseministeren om barn med kjønnsinkongruens/kjønnsdysfori

Vinteren og våren 2018 har det pågått en debatt som gir grunn til bekymring for utviklingen i behandlingstilbudet til transungdommer – ungdom med kjønnsinkongruens/kjønnsdysfori.

Barneombudet har derfor gjort undersøkelser for å få mer kunnskap om dagens behandlingstilbud. Vi har hatt møter med Nasjonal behandlingstjeneste for transseksualisme (NBTS), Harry Benjamin Ressurssenter, Skeiv Ungdom, Helsestasjon for Kjønn og Seksualitet (Oslo kommune), ungdommer med kjønnsdysfori/kjønnsinkongruens og foreldre.

Nå har vi skrevet brev til helseminister Bent Høie. Det er behov for at helseministeren raskt treffer tiltak som kan sikre ungdom bedre behandling, og en klar fremdrift og retning i de pågående prosessene om behandlingstilbud og faglige retningslinjer.

For mange ungdommer har ventet for lenge på en prosess som har tatt for lang tid.

Les brevet og rapporten vi har laget etter møte med åtte unge i alderen 12-17 år som definerer seg som transpersoner eller «født i feil kropp»

I slutten av september svarte departementet på vår henvendelse. Svaret kan du lese her.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev