Silje Steinardotter Hasle
- At vi får snakke med barn og unge – det er det jeg liker aller best. Det er veldig givende når vi faktisk kan bidra med gode forslag som fører til endring i praksis, sier Silje Steinardottir.

Silje, fagrådgiver innen skole

Silje har jobbet som seniorrådgiver hos Barneombudet siden 2016. Hun har jobbet med både psykisk helse, tverrfaglig samarbeid, barnevern, og medvirkning. Det hun har jobbet aller mest med er skole og tilbudet til barn og unge som trenger tilrettelegging.

Kan du fortelle litt om tidligere jobberfaring?

Jeg er utdannet jurist og hadde spesielt fokus på rettsosiologi i utdanningen min. Før jeg startet hos Barneombudet jobbet jeg hos Dysleksi Norge og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO). Da jobbet jeg også for barns rett til utdanning, blant annet med organisasjonsutvikling, barne- og ungdomsmedvirkning og juridisk veiledning.

Hvorfor søkte du jobb hos Barneombudet tilbake i 2016?

Jeg ville jobbe et sted der jeg kunne jobbe med barns rettigheter, ha kontakt med barn og unge og for å få til et best mulig samfunn for barn og unge. Og i 2016 dukket drømmejobben opp! En prosjektstilling for å lage en rapport om spesialundervisning hos Barneombudet. Selv om jeg trivdes veldig godt der jeg var, kunne jeg ikke la være å søke på en så spennende jobb. Det var et område jeg hadde jobbet med nesten hele yrkeslivet og kunne en del om, og samtidig som jeg så at her ville jeg lære mye nytt og få muligheten til å jobbe for barns rettigheter på en ny måte.

Hvordan ser en arbeidsuke ut for deg?

Ingen uker er like hos Barneombudet og det kommer veldig an på hva vi jobber med akkurat da. Jeg jobber ofte med å forberede muntlige og skriftlige høringer, og drar i møter med offentlige organer og ulike organisasjoner. Noen uker er jeg ute for å holde foredrag eller delta på høringer i Stortinget. Andre uker er det intervju med media eller skriver innlegg som sendes til aviser. Vi har også en del interne møter hvor vi for eksempel diskuterer faglige spørsmål og planlegger arbeidet vår. Det er altså veldig variert!

Hva er det mest spennende med jobben din?

Det må være at jeg får møte og snakke med barn og unge. Det er det jeg liker aller best! Men også at vi er mye ute og møter mye flinke folk, og at jeg hele tiden lærer noe nytt.

Og hva synes du er det mest utfordrende?

Jeg synes det mest utfordrende er at vi ofte har mye å jobbe med og derfor må prioritere enkelte områder. Det er vanskelig når vi ser det er utfordringer som vi ikke har kapasitet til å jobbe med. I tillegg kan det også være litt frustrerende at det tar tid å se endringer på de feltene vi jobber med.

Hva vil du si er det viktigste Barneombudet gjør?

Det er vanskelig å si bare en ting! Men jeg synes det er viktig at vi kun har en interesse: nemlig å ivareta barns rettigheter. Det betyr at vi ikke skal la oss styre av andre hensyn, og at vi alltid skal snakke barnas sak. Vår jobb er å vurdere hva som er det beste for barn og løfte frem det som er viktig for barn og unge.

Hvilke personlige egenskaper har du fått mest bruk for i jobben?

At jeg er genuint engasjert i jobben vi gjør! Får også bruk for det å være kreativ og finne løsninger – og tenke helhetlig. Og ikke minst at jeg liker og har erfaring med å snakke med barn og unge.

Tre raske fakta

  • 1 Jeg spiller bass og pumpeorgel, men kan det ikke noe godt
  • 2 Elsker å bade og klarer nesten ikke gå forbi et badevann i skogen uten å hoppe uti
  • 3 Drømte nylig at hunden min gjenspeilet grunnlovens paragraf 104 (noe som sier litt om hvor hodet mitt er om dagen)

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev