Barneombudet bekymret for om barn og unge får helsetjenestene de har krav på

Aftenposten skriver at mange helsesykepleiere fortsatt ikke er tilbake i jobben sin på skoler rundt om i landet. Dette til tross for at smittetrykket har gått kraftig ned her til lands.

Dette får barneombud Inga Bejer Engh til å reagere.

Engh sier til Aftenposten at helsesykepleiere har en helt sentral rolle hvor de kan oppdage barn og unge med behov for hjelp.

– Barn med behov for sammensatte helse- og omsorgstjenester har opplevd å miste mange tilbud. Barn og unge med behov for behandling for psykiske helseplager har måttet vente lenger på hjelp.

– Dette er lovpålagte tjenester, som kommunene ikke bare kan prioritere bort med mindre det er strengt nødvendig, sier Engh.

 • Les Barneombudet viktigste krav til regjeringen i brevet Les mer+ Lukk-

  Barneombudet ber om at regjeringen:

  • raskt kommer med tydelige føringer og tiltak for å sikre mer likeverdige helsetilbud på kommunalt nivå og i spesialisthelsetjenesten.
  • jevnlig evaluerer smittevernreglene for helsetjenestene, slik at de ikke er strengere enn det som til enhver tid er nødvendig ut fra smittevernfaglige råd. I vurderingen av hvor strenge rådene skal være må retten til helse og hensynet til barnets beste veie tungt
  • undersøker om helsetjenestene tolker smittevernreglene strengere enn det som er anbefalt av myndighetene
  • sørger for at kartleggingene særskilt ber om informasjon om tilbudet til barn med funksjonsnedsettelser som opplever begrenset tilbud fra flere tjenester.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev