Her kan barn og unge få hjelp i jula

Barneombudet: ungdom som går ute i snøen på vinteren

Jula er en høytid som mange gleder seg til, men sånn er det ikke for alle. Noen gruer seg også til jula som overskygges av ensomhet, psykiske utfordringer eller konflikter i familien.

Har du noen bekymringer eller vanskelige følelser er det viktig at du søker hjelp. Her har vi samlet noen av hjelpetjenestene for barn og unge som har åpent i jula:

  • Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. Alarmtelefonen er en gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Du kan også kontakte de via chat, e-post og sms. Alarmtelefonen er døgnåpen hele året. 116111.no
  • Ung.no sin spørretjeneste er åpen i jula. Der kan du spørre om alt som handler om bekymringer og vanskelige tema.
  • Kors på Halsen sin chat og telefon er åpen i jula fra 16-22 hver dag. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil.
  • Barn av rusmisbruker har åpent søndag til torsdag 17-20.
  • Snakkompsyken.no har åpent søndag til fredag 15-21. Tjenesten er drevet av Blå Kors.

ung.no finner du en komplett oversikt over chattetjenester som er tilgjengelig. Også på våre sider for barn og unge finner du informasjon om hjelpetjenester- og tilbud.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev