Høynivåmøte mot vold mot barn – ett år etter

Grefsen2017

For andre gang på ett år samler Barneombudet landets helsetopper på Grefsenkollen til et høynivåmøte om vold mot barn. Helsetoppene skrev i fjor under Grefsenerklæringen. hvor de forpliktet seg til å jobbe ytterligere for barn utsatt for vold og overgrep. Denne gangen skal vi presentere hvor langt helsesektorene har kommet i dette arbeidet.

Barneombudet har hatt oppfølgingsmøter med alle undertegnede av Grefsenerklæringen siden sist gangen.

– Jeg håper at årets høynivåmøte vil bidra til en positiv erfaringsutveksling, slik at alle gode krefter samles i arbeidet mot vold mot barn innenfor helsefeltet, sier Anne Lindboe

I år vil vi også få en presentasjon av professor Liz Gershoff, Human Development and Family Sciences fra University of Texas, Austin. I sin forskning viser hun til at også mindre fysisk vold mot barn kan få alvorlige konsekvenser for barns utvikling.

I tillegg vil Lørenskog kommune fortelle hvordan de jobber forebyggende og med konkret oppfølging av barn som har blitt utsatt for vold og overgrep. Kommunen er tildelt pris for nyvinnende arbeid i samfunnspsykologi

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev