- Vi må sikre at de ansatte i barnevernet får nødvendig kompetanse

Hf DSF5575

Barneombudet leverte denne uken høringssvar til forskrifter om nasjonale retningslinjer for barnevernsfaglige masterutdanninger.

Disse er delt i to:

  • En nasjonal retningslinje for masterutdanning i barnevern
  • En nasjonal retningslinje for masterutdanning i barnevernsarbeid.

Førstnevnte er en mastergrad for studenter som har bachelor i barnevern, mens den andre er også åpen for andre yrkesgrupper, eksempelvis sosionomer.

Selv om det er mange gode forslag fra departementet, mener Barneombudet at masterutdanningen i barnevern i langt større grad ivaretar kompetanseutfordringene i barnevernet, enn masterutdanningen i barnevernsarbeid.

- Dersom målet er at de som tar master i barnevernsarbeid skal være kvalifiserte til å utføre samme type arbeidsoppgaver som ansatte med master i barnevern, må det sikres at også disse tilegner seg den nødvendige kompetansen gjennom utdanningen, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Etter barneombudet syn er det helt avgjørende at flere av kompetanseområdene i retningslinjene for master i barnevern inntas også i retningslinjene for masterutdanningen i barnevernsarbeid.

- Uten en slik endring mener vi at fremtidige studenter som uteksamineres med en master i barnevernsarbeid, ikke vil ha den kompetansen som er nødvendig for å kunne utføre lovpålagte oppgaver på en forsvarlig måte, sier Bejer Engh.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer