- Vi må sikre at dei tilsette i barnevernet får nødvendig kompetanse

Barneombudet: barn som leker

Barneombodet leverte denne veka høyringssvar til forskrifter om nasjonale retningslinjer for barnevernfaglege masterutdanningar.

Desse er delt i to:

  • Ei nasjonal retningslinje for masterutdanning i barnevern
  • Ei nasjonal retningslinje for masterutdanning i barnevernsarbeid

Den første er ein mastergrad for studentar som har bachero i barnevern, mens den andre er også open for andre, for eksempel sosionomar.

Sjølv om det er mange gode forslag frå departementet, meiner Barneombodet at masterutdanninga i barnevern i langt større grad varetar kompetanseutfordringane i barnevernet, enn masterutdanninga i barnevernsarbeid.

- Dersom målet er at de som tar master i barnevernsarbeid skal være kvalifiserte til å utføre samme type arbeidsoppgaver som ansatte med master i barnevern, må det sikres at også disse tilegner seg den nødvendige kompetansen gjennom utdanningen, seier barneombod Inga Bejer Engh.

Etter barneombodet sitt syn er det heilt avgjerande at fleire av kompetanseområda i retningslinjene for master i barnevern også blir tatt inn i retningslinjene for masterutdanninga i barnevernsarbeid.

- Uten en slik endring mener vi at fremtidige studenter som uteksamineres med en master i barnevernsarbeid, ikke vil ha den kompetansen som er nødvendig for å kunne utføre lovpålagte oppgaver på en forsvarlig måte, seier Bejer Engh.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev