Barneombudet mener 3-4 besøk av helsesøster er for lite

Barneombudet ber Helsetilsynet om å sjekke om barn i Vågan kommune får en forsvarlig skolehelsetjeneste.

I begynnelsen av juni i 2016 besøkte Barneombudet Svolvær og Kabelvåg i Vågan kommune i Nordland. Etter besøket ble vi bekymret for skolehelsetjenesten i kommunen, og sendte et brev til kommunen.

Får kun 3-4 besøk i året

I sitt svar til oss fortalte kommunen om hvordan de har organisert skolehelsetjenesten. De fortalte blant annet at de minste skolene har helsesøster på besøk 3-4 ganger i året.

I brevet fikk vi ikke noen gode svar på bemanningssituasjonen eller om hvordan barnets beste er vurdert.

Dét reagerer Barneombudet på.

– Jeg stiller spørsmål til hvordan kommunen kan gi en forsvarlig skolehelsetjeneste med 3-4 besøk i året? Dette kan ikke kalles en forsvarlig skolehelsetjeneste, sier barneombud Anne Lindboe.

Fylkesmannen reagerte ikke

Barneombudet meldte sin bekymring til Fylkesmannen i Nordland. De ville ikke gjøre tilsyn, og vi har derfor sendt brev til Statens helsetilsyn for å be de se på saken.

– Jeg føler meg ikke trygg på at kommunen vil etablere en forsvarlig skolehelsetjeneste uten ytterligere oppfølging og tilsyn. Jeg har derfor oversendt saken om skolehelsetjenesten i Vågan kommune til Helsetilsynet, sier Lindboe.

Informasjonskapsler

Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Les mer

Nyhetsbrev